Super su vam slike svima! Dopada mi se ova izjava: "Da su došli ruski avioni, natove nitko nebi ni pogledao"

Mislim da bi zaista tako i bilo, ali nije mi jasno da je organizator mogao uraditi takav propust s obzirom na tradiciju korištenja ruskih proizvoda i u avijaciji i kompletnoj vojsci Srbije. Ja mislim da su neke interesne skupine dobro iskoristile ovaj miting za promociju zapadnjačkih aviona. Tome u prilog, posebno mi je zapala u uho izjava pilota Šerbedžije u direktom prijenosu, kako mu je mađarski pilot Gripena u privatnom razgovoru rekao da se teško može odlučiti između MiG-29 i JAS-39. Od istog tog mađarskog pilota kasnije smo čuli sasvim suprotnu izjavu, gdje je on toliko nahvalio švedski avion u odnosu na MiG-29, da sam se ja na trenutke pitao da li je ovaj čovjek PR agent švedskog avio konsktruktora ?!
A s obzirom da će uskoro u Srbiji biti natječaj za nabavu novih aviona, onda me ne čude ovakve marketinške igrice.
Također, kada je u pitanju eurofighter, mislim da smo premalo vidjeli od aviona vrijednog oko 100 miljona eura. Sigurno je i on trebao biti u letačkom dijelu programa, ovako su mogli i maketu da postave, dobili bi jednak efekt.